Twitter is van plan om tweets van hooggeplaatste personen, zoals politici, die normaal gesproken tegen de regels zijn, te voorzien van een annotatie. Dat zegt Twitter-beleidstopvrouw Vijaya Gadde tegen The Washington Post.

De annotaties worden geplaatst bij tweets die tegen de regels zijn, maar vanwege hun politieke of nieuwswaardige context volgens Twitter relevant zijn voor het publiek belang.

De geplande maatregel volgt nadat Twitter in september 2017 bekendmaakte een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, die als oorlogsverklaring werd opgevat, vanwege zijn nieuwswaardigheid niet te verwijderen.

Destijds liepen de spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea hoog op. Trump noemde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op Twitter toen “kleine raketman” en dreigde dat de Noord-Koreanen “er niet lang meer zullen zijn”.

Twitter wilde tegenover The Washington Post niet uitweiden over voor welke personen de annotaties gaan gelden. Ook is binnen het bedrijf nog onduidelijk hoe de annotaties er precies uit gaan zien.

“Hoe kunnen we (aan een overschrijdende tweet, red.) context toevoegen zodat mensen zich bewust worden dat de inhoud eigenlijk tegen de regels is, maar een bepaald belang dient om op het platform te blijven?”, vroeg topvrouw Vijaya zich hardop af.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5813730/twitter-wil-overschrijdende-tweets-van-hooggeplaatste-personen-annoteren.html