Platform Informatie Technologie en Recht

Tag Persoonsgegevens

AP: Stimuleer Europese Cloud-initiatieven

Aleid Wolfsen is voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens | Beeld: AP Eind augustus presenteerde de staatssecretaris haar nieuw cloudbeleid. Daarmee wil zij zorgen dat overheidsinstanties gebruik mogen maken van commerciële clouddiensten. En dus informatie over Nederlanders mogen opslaan op servers… Verder lezen →

Oh jee, gaat je TikTok-data nu ineens naar China, dat wist ik niet?

geralt / Pixabay TikTok gaat zijn Europese privacybeleid aanpassen, las ik bij Nu.nl. (Ruud help: zijn of haar beleid?) In de nieuwe versie van het document meldt het sociale netwerk dat data van Europese gebruikers toegankelijk zijn voor TikTok-medewerkers buiten Europa, en… Verder lezen →

Je mag dus toch wél testen met productiepersoonsgegevens, mits je ze maar daarna weggooit

mohamedhassan / Pixabay Goh, die zag ik dus niet helemaal aankomen: het Hof van Justitie oordeelt dat je wél je software mag testen met persoonsgegevens uit de productiedatabase. Mits je alles maar weggooit zodra je tests zijn afgerond. Dat bepaalde… Verder lezen →

Raad van State kritisch over wetsvoorstel open data

Data mogen alleen worden gedeeld als ze niet herleidbaar zijn tot personen. | beeld: Shutterstock Het doel van het wetsvoorstel is om gegevens die zijn verzameld door de overheid zo veel mogelijk te delen, zodat deze goedkoop en makkelijk kunnen… Verder lezen →

Een data-archipel voor veilig gebruik van (medische) persoonsgegevens

Dat ‘de privacy’ belangrijk medisch-wetenschappelijk onderzoek belemmert, is voor veel mensen binnen en buiten de zorg moeilijk te begrijpen. Vaak berust dit idee echter op misverstanden over de toepasselijke regels en misschien ook wel op vrees om het ‘fout’ te… Verder lezen →

Overheid overtreedt wet met verzameling tweets

Overheden tappen op grote schaal tweets om te achterhalen hoe burgers tegen hun beleid aankijken. Toestemming van Twitteraars ontbreekt en dat is een probleem, stellen experts. | Beeld: Shutterstock Overheden gebruiken voor het verzamelen en analyseren van (kritische) tweets tools… Verder lezen →

Overheid overtreedt wet met verzameling tweets [1]

Overheden tappen op grote schaal tweets om te achterhalen hoe burgers tegen hun beleid aankijken. Toestemming van Twitteraars ontbreekt en dat is een probleem, stellen experts. | Beeld: Shutterstock Overheden gebruiken voor het verzamelen en analyseren van (kritische) tweets tools… Verder lezen →

Kritiek op nieuwe cloudkoers van de overheid

De Amerikaanse techreuzen Amazon, Google en Microsoft hebben de cloudmarkt nagenoeg volledig in handen. | beeld: Shutterstock “Staatssecretaris Van Huffelen meent met tech-reuzen afspraken te kunnen maken over privacy, veiligheid en toegankelijkheid. Dat is naïef”, stellen hoogleraren Bart Jacobs en… Verder lezen →

Juridische haken en ogen bij inzet commerciële clouddiensten

Er is een risico dat autoriteiten van non-EU landen cloudleveranciers dwingen om gegevens te ontsleutelen. | Beeld: Shutterstock Grondlegger van diverse internetprotocollen Dirk-Willem van Gulik en hoogleraar ICT & Recht Frederik Zuiderveen Borgesius van de Radboud Universiteit waarschuwen tegenover AG… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2022 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑