PiT-Recht

Platform Informatie Technologie en Recht

Tag

Persoonsgegevens

Wat kun je doen om na de Brexit Engelse bedrijven data te laten verwerken?

Ook het laatste voorstel vanuit het Verenigd Koninkrijk om tot een ordelijke Brexit te komen lijkt te zijn mislukt, las ik in diverse media. Daarmee wordt de kans reëel dat men op 29 maart geen overeenstemming heeft bereikt met de… Lees verder →

Autoriteit Persoonsgegevens beboet Uber voor te late melding datalek

Taxibedrijf Uber heeft een boete van 600.000 euro gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat meldde Tweakers eerder deze week. Uber was te laat met het melden van een datalek, dat de gegevens van 174.000 Nederlandse klanten en chauffeurs betrof. De… Lees verder →

Windows 10 Enterprise en Office zijn risico voor privacy ambtenaren

Via Windows 10 Enterprise en Microsoft Office verzamelt Microsoft gebruikersgegevens die het bedrijf in de VS opslaat. Dat meldde Tweakers op basis van onderzoek bij het ministerie. Deze opslag geeft een inbreuk op de privacy van de ambtenaren, plus een… Lees verder →

Groningse telecomprovider weigert klantenbestand preventief aan politie te geven

Telecomproviders zijn verplicht om preventief de persoonlijke gegevens van alle klanten te overhandigen aan de politie, maar het Groningse Voys weigert dat. Dat las ik bij de NOS. Dit is ingegeven door eerder nieuws dat het zogeheten Centraal Informatiepunt Onderzoek… Lees verder →

‘Klantje-pik’ met hulp van mobiele gegevens, mag dat?

Verschillende grootwinkelbedrijven gebruiken telefoongegevens om te zien wie bij hun concurrenten over de vloer komt. Dat meldde het FD onlangs. De achterliggende techniek staat bekend als ‘geo-conquesting’ en komt erop neer dat je op basis van iemands locatie – specifiek,… Lees verder →

Autoriteit Persoonsgegevens ontving 170 klachten over nieuwe privacywet

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft tot nu toe 170 klachten binnengekregen over de nieuwe Europese privacywet. Per dag komen er zo’n 25 tot 30 klachten binnen, laat woordvoerder Pauline Gras van de AP aan NU.nl weten. “Die komen van mensen… Lees verder →

Toezicht IGJ op e-health: Let op elektronische gegevensuitwisseling en beveiliging

Bij e-health wordt gebruik gemaakt van ICT om de zorg te ondersteunen of te verbeteren. E-health-toepassingen zijn bijvoorbeeld beeldbellen, online inzage in het cliëntdossier of het gebruik van domotica (zoals een alarmknop of een valsensor). Vorig jaar heeft de Inspectie… Lees verder →

Geen aanvullende beveiligingseisen voor de zorg na ongeoorloofd snuffelen in medisch dossier

De minister voor Medische Zorg en Sport schrijft in reactie op Kamervragen dat hij geen aanvullende maatregelen neemt om te voorkomen dat medewerkers van een zorginstelling onbevoegd in patiëntendossiers kijken. De aanleiding voor deze vragen was het bericht dat tientallen… Lees verder →

Beheerder Facebook-pagina ook verantwoordelijk voor privacy gebruikers

Beheerders van fanpagina’s op Facebook zijn net zo verantwoordelijk voor de verwerking en bescherming van persoonsgegevens als Facebook zelf, stelt het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag in een uitspraak. Volgens het hof kan een beheerder zich niet verschuilen… Lees verder →

© 2019 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑