Privacy Informatie Technologie en Recht

Tag Autoriteit Persoonsgegevens

AP kritisch over openbaar Transparantieregister zorg

Artsen mogen bij de keuze welke medicijnen of hulpmiddelen zij hun patiënten voorschrijven, niet worden beïnvloed door betalingen van fabrikanten. Om de naleving hiervan te versterken, is een wetsvoorstel opgesteld voor een verplicht openbaar Transparantieregister zorg. In dit register wordt… Verder lezen →

AP kritisch over wetsvoorstel openbaar Transparantieregister zorg

Artsen mogen bij de keuze welke medicijnen of hulpmiddelen zij hun patiënten voorschrijven, niet worden beïnvloed door betalingen van fabrikanten. Om de naleving hiervan te versterken, is een wetsvoorstel opgesteld voor een verplicht openbaar Transparantieregister zorg. In dit register wordt… Verder lezen →

Boete TikTok vanwege schenden privacy kinderen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft videoapp TikTok een boete van 750.000 euro opgelegd wegens het schenden van de privacy van jonge kinderen. De informatie die de Nederlandse gebruikers – veelal jonge kinderen – van TikTok kregen bij het installeren en… Verder lezen →

Nieuwe EDPB-guidelines over gedragscodes, AVG-begrippen en spraakassistenten

De European Data Protection Board (EDPB) heeft een eerste versie van guidelines over gedragscodes als doorgifte-instrument aangenomen. Ook nam de EDPB de definitieve versies aan van guidelines over de begrippen ‘verwerker’ en ‘verwerkingsverantwoordelijke’ en over spraakassistenten. Source

AP geeft duidelijkheid over zwarte lijsten delen met andere sectoren

Veel ondernemers krijgen te maken met criminaliteit. Vaak ook blijken dezelfde criminelen actief te zijn in meerdere sectoren. Ondernemers willen daarom soms gegevens van mogelijke criminelen met elkaar delen, ook buiten de eigen sector. Maar dat mag in de meeste… Verder lezen →

UWV krijgt boete voor slechte beveiliging bij verzending groepsberichten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een boete van € 450.000 op. Het UWV had het versturen van groepsberichten via de zogenoemde ‘Mijn Werkmap’-omgeving niet goed beveiligd. Dat is een persoonlijke omgeving op de website van het… Verder lezen →

Herbenoeming Aleid Wolfsen als voorzitter AP

De ministerraad heeft met instemming kennisgenomen van het voornemen van minister Dekker voor Rechtsbescherming om Aleid Wolfsen te herbenoemen als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) per 1 augustus 2021 voor een periode van vijf jaar. Source

AP publiceert uitgangspunten voor inrichten sterk intern toezicht

De rol van een functionaris gegevensbescherming (FG) is essentieel voor de bescherming van de persoonsgegevens die deze organisatie verwerkt. In de praktijk blijkt het niet vanzelfsprekend dat een FG zijn werk goed kan uitoefenen. De AP ontvangt regelmatig signalen dat… Verder lezen →

Aanbevelingen voor doorgifte data naar onveilige landen definitief

De aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) voor de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU (derde landen) zijn definitief. De aanbevelingen zijn opgesteld om het bedrijfsleven meer duidelijkheid geven, nadat het Europese Hof van Justitie het… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2021 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑