PiT-Recht

Platform Informatie Technologie en Recht

Tag

Autoriteit Persoonsgegevens

Belastingdienst wil in 2019 weer kentekens scannen om frauders op te sporen

De Belastingdienst zou vanaf 1 januari 2019 weer op grote schaal kentekens van automobilisten gaan scannen om mensen die frauderen met de motorrijtuigenbelasting (MRB) op te sporen.

Politie krijgt 40.000 euro boete wegens onvoldoende beschermen gegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zegt dat de politie niet goed genoeg controleert wie er toegang heeft tot bepaalde gegevens. Daarom moet de Nationale Politie 40.000 euro betalen.

Ondertussen in Den Haag – KvK-gegevens gebruikt voor marketing

In deze rubriek worden wekelijks TMC-gerelateerde Kamervragen besproken. Deze week: antwoord op vragen over het gebruik van informatie uit het Handelsregister voor facebook-targeting. Nieuwe vragen zijn gesteld over het te vroeg ingaan van de zomerperiode op het OV-studentenreisproduct. Handelsinformatie Deze… Lees verder →

“AP informeert branche over norm camera’s in reclamezuilen”

De Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) heeft de branche, na tips van bezorgde voorbijgangers, nadere uitleg gegeven over de privacyregels ten aanzien van het observeren van mensen via camera’s in billboards. In een brief aan de branche biedt de AP een overzicht… Lees verder →

PSD II: Nu dan echt misschien bijna in Nederland

Deze week legde minister Hoekstra van Financiën een gewijzigd wetsvoorstel voor om de PSD II-richtlijn in de Nederlandse wet te implementeren. Gewijzigd, want het oorspronkelijke wetsvoorstel dateert al van oktober 2017. Daarmee is Nederland veel te laat, want PSD II… Lees verder →

Ondertussen in Den Haag – De Belastingdienst en het niet voldoen aan de AVG

In deze rubriek worden wekelijks TMC-gerelateerde Kamervragen besproken. Vorige week zijn er vragen beantwoord over het naleven van de AVG door Belastingdienst. Nieuwe vragen zijn gesteld over het onrechtmatig gebruik van cookies op populaire websites websites. Tekortkomingen Eerder werd al bekend dat… Lees verder →

Komt het nog goed met de AVG?

Bakken mails met privacy-statements en voorwaarden, organisaties die niet weten of ze aan de wet voldoen, een Autoriteit Persoonsgegevens die gemengde signalen afgeeft en een overheid die zelf z’n zaakjes niet op orde heeft. Komt het nog goed met de… Lees verder →

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor onofficieel AVG-keurmerk

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die een keurmerk aan organisaties uitgeven om aan te tonen dat ze aan de nieuwe Europese privacywet voldoen. De AP schrijft op zijn website dat zo’n keurmerk niet is goedgekeurd. De Nederlandse toezichthouder… Lees verder →

Autoriteit Persoonsgegevens ontving 170 klachten over nieuwe privacywet

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft tot nu toe 170 klachten binnengekregen over de nieuwe Europese privacywet. Per dag komen er zo’n 25 tot 30 klachten binnen, laat woordvoerder Pauline Gras van de AP aan NU.nl weten. “Die komen van mensen… Lees verder →

© 2019 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑