Privacy Informatie Technologie en Recht

Tag Autoriteit Persoonsgegevens

Boete van 525.000 euro voor Locatefamily.com

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt Locatefamily.com een boete op van 525.000 euro. Locatefamily.com publiceert adresgegevens en telefoonnummers van mensen, vaak zonder dat die mensen dat weten. Als zij hun gegevens willen laten schrappen is dat niet eenvoudig, omdat Locatefamily geen… Verder lezen →

Boete PVV Overijssel vanwege niet melden datalek

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt de Partij voor de Vrijheid (PVV) Overijssel een boete op van 7.500 euro. De PVV Overijssel krijgt deze boete omdat de partij een datalek niet heeft gemeld bij de AP. Door dit datalek zijn politieke… Verder lezen →

AP verzwaart toezicht op gemeente

De AP heeft besloten het toezicht op een gemeente te verzwaren. De AP heeft zorgen of deze gemeente de (gevoelige) gegevens van de inwoners wel voldoende beschermt. De betreffende gemeente wordt daarom verplicht elke drie maanden een uitgebreide rapportage aan… Verder lezen →

Meldformulier datalekken offline tussen vrijdag 7 mei en maandag 10 mei a.s.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) neemt vanaf a.s. maandag 10 mei een nieuw meldformulier voor datalekken in gebruik. Om de vernieuwing door te voeren is het vanaf aanstaande vrijdag 7 mei 9:00 uur tot en met maandag 10 mei 10:00 uur… Verder lezen →

Techblogpost: Praktische problemen bij het afknippen van hashes

Regelmatig krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij onderzoeken te maken met organisaties die aangeven dat zij anonieme gegevens verwerken (en dus geen persoonsgegevens) doordat de gegevens ‘gehasht en afgeknipt’ zijn. In de praktijk constateert de AP dat organisaties bij deze… Verder lezen →

Boete gemeente Enschede om wifitracking

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft de gemeente Enschede een boete van 600.000 euro, omdat de gemeente wifitracking gebruikte in de binnenstad op een manier die niet mag. Daardoor was het mogelijk winkelend publiek en mensen die in de binnenstad wonen… Verder lezen →

AP publiceert OR-privacyboekje voor bescherming privacy op de werkvloer

Werkgevers verwerken veel persoonsgegevens van hun werknemers. En nu veel mensen thuiswerken, zijn sommige werkgevers extra geïnteresseerd in manieren om hun personeel te monitoren. Dit kan natuurlijk heel ingrijpend zijn voor werknemers. Rekening houden met hun privacy is daarom uiterst… Verder lezen →

AVG-guidelines over targeting sociale media en over geschillen EDPB

De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), hebben 2 nieuwe AVG-guidelines aangenomen: over targeting van gebruikers van sociale media en over de interne procedure van de EDPB voor beslechting van geschillen. Daarnaast heeft de EDPB een… Verder lezen →

EDPB: plan doorgifte data naar VK goed, maar ook zorgen

De bescherming van persoonsgegevens in het Verenigd Koninkrijk (VK) is ook na de Brexit goed, maar er zijn ook zorgen. Dit schrijven de Europese privacytoezichthouders aan de Europese Commissie (EC). Zij reageren hiermee op Europese plannen om de doorgifte van… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2021 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑