Privacy Informatie Technologie en Recht

Tag Autoriteit Persoonsgegevens

Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouder van start

De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van kennis en ervaringen op thema’s zoals kunstmatige intelligentie, algoritmes en dataverwerking, online design, personalisering, manipulatie en misleiding. Ook willen de toezichthouders samen investeren in kennis, expertise en competenties. Verder kijken ze waar ze… Verder lezen →

Nederlandse toezichthouders versterken toezicht op digitale activiteiten door meer samenwerking

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Commissariaat voor de Media gaan intensiever samenwerken om zo het toezicht op digitale activiteiten te versterken. Daarom zijn ze het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders… Verder lezen →

Burgers en bedrijven de dupe van onderfinanciering AP

Beeld: Shutterstock Ook ondernemers krijgen niet de ondersteuning door voorlichting die nodig is om ongelukken te voorkomen. Internationale bedrijven moeten 5 jaar wachten tot de AP hun zogenoemde ‘BCR’, hun privacyplannen, heeft goedgekeurd, stelt Wolfsen. Dat brengt ze in problemen…. Verder lezen →

Miljoenennota: geen verhoging budget AP

Het budget van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor 2022 blijft 25 miljoen euro, evenveel als in 2021. Dat blijkt uit de Miljoenennota. Het kabinet gaat hiermee tegen de wens van de Tweede Kamer in, die dit jaar twee moties aannam… Verder lezen →

Meldformulier datalekken offline 17-20 september 2021

Van vrijdag 17 september 17.00 uur tot maandag 20 september 08.00 uur is het niet mogelijk om een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Source

Handreiking Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

De gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) geeft meer duidelijkheid over wat wel en niet mag bij de verwerking van persoonsgegevens voor (de toeleiding naar) schuldhulpverlening. Toch blijken er in de praktijk nog veel vragen te zijn. Daarom heeft de Autoriteit… Verder lezen →

Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek AP

Zorgverzekeraar CZ verandert de werkwijze bij machtigingsaanvragen. CZ voldoet daarmee aan de last onder dwangsom die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in februari 2020 had opgelegd. Source

AP: scherm woonadressen zzp’ers af in Handelsregister

De woonadressen van zzp’ers zouden niet meer zomaar voor iedereen te vinden moeten zijn via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) raadt aan voortaan de woonadressen van zzp’ers alleen beschikbaar te maken voor bepaalde… Verder lezen →

Vergunning voor financiële instellingen om info over fraude te delen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verleent ruim 160 financiële instellingen een vergunning om – onder strenge voorwaarden – gegevens van fraudeurs te registeren en met elkaar te delen in een incidentenwaarschuwingssysteem. Fraudeurs zijn namelijk vaak actief bij meerdere instellingen. Banken en… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2021 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑