Platform Informatie Technologie en Recht

Tag Autoriteit Persoonsgegevens

Nieuwe EDPB-aanbevelingen voor binding corporate rules (BCR)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de rest van de Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), hebben nieuwe aanbevelingen gepubliceerd voor het gebruik van binding corporate rules (BCR). De aanbevelingen bevatten een update van de vereisten voor… Verder lezen →

AP waarschuwt WK-gangers voor Qatarese apps

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) raadt bezoekers van het WK voetbal in Qatar aan om goed op hun digitale veiligheid te letten. Wie het WK bezoekt, is verplicht een aantal apps op de mobiele telefoon te installeren. De AP raadt Qatar-bezoekers… Verder lezen →

AP: Stimuleer Europese Cloud-initiatieven

Aleid Wolfsen is voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens | Beeld: AP Eind augustus presenteerde de staatssecretaris haar nieuw cloudbeleid. Daarmee wil zij zorgen dat overheidsinstanties gebruik mogen maken van commerciële clouddiensten. En dus informatie over Nederlanders mogen opslaan op servers… Verder lezen →

AP: kabinet moet privacyrisico’s cloudbeleid aanpakken

Het kabinet wil overheidsdata voortaan kunnen opslaan bij commerciële clouddiensten. Dit brengt grote privacyrisico’s met zich mee en daar moet het kabinet mee aan de slag in de verdere uitwerking van het beleid. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in… Verder lezen →

AP helpt raadsleden bij controleren inzet technologie en samenwerkingsverbanden in gemeenten

De Autoriteit persoonsgegevens (AP) publiceert tips voor gemeenteraadsleden voor het controleren van de inzet van technologie en het deelnemen aan samenwerkingsverbanden. Source

Nieuwe wet opent deur naar ongekende massasurveillance door banken

Als de bezwaren niet zijn weggenomen, opent een nieuw wetsvoorstel de deur naar een ongekende massasurveillance van Nederlanders. Dat concludeerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in haar advies over het conceptwetsvoorstel ‘Plan van aanpak witwassen’. De AP zal kijken of het… Verder lezen →

Europese privacytoezichthouders vragen Europese Commissie om aanvulling AVG

De Europese privacytoezichthouders willen dat de Europese Commissie nieuwe regels maakt in aanvulling op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), om de samenwerking tussen toezichthouders in internationale zaken te verbeteren. Dat schrijven zij in een brief aan de Europese Commissie. Source

AP: beoordelingen individuele accountants mogen niet zomaar worden gepubliceerd

Het kabinet wil voortaan beoordelingen van het werk van individuele accountants publiceren. Dat is een te grote inbreuk op de privacy van accountants, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het kabinet moet dit wetsvoorstel daarom aanpassen, adviseert de AP. Source

Asli Turkes afdelingshoofd Gegevensuitwisseling bij SZW

Asli Turkes | Beeld: Algemene Bestuursdienst Asli Turkes gaat deze nieuwe afdeling Gegevensuitwisseling opzetten. De afdeling zal in nauwe verbinding komen te staan met ketenpartners als UWV, Sociale Verzekeringsbank, het Inlichtingenbureau en gemeenten (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Ze is op… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2022 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑