Privacy Informatie Technologie en Recht

Tag Autoriteit Persoonsgegevens

Vergunning Soa Aids Nederland voor platform om sekswerk veiliger te maken

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verleent Soa Aids Nederland een vergunning om het online platform voor sekswerkers Ugly Mugs Nederland op te zetten en te beheren. Via dit platform kunnen sekswerkers melding doen van geweld door klanten en zelf klanten natrekken…. Verder lezen →

Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en privacy

Beeld: Shutterstock De Autoriteit Persoonsgegevens wordt altijd betrokken bij nieuwe wetgeving. Al in 2020 is er contact geweest met de VNG om te polsen of er behoefte was aan advies of extra duiding. Maartje van Eijk en Anna Maj Drenth… Verder lezen →

Nationale ombudsman: veel burgers voor dichte deur bij Autoriteit Persoonsgegevens

Klik HIER om het rapport te openen “De Autoriteit Persoonsgegevens staat onder druk. Dat zien we ook in de klachten die wij krijgen van burgers”, zegt Reinier van Zutphen. “Maar die capaciteitsproblemen mogen geen excuus zijn voor de manier waarop… Verder lezen →

Raad van State ten onrechte positief over ‘Super SyRI’

Inbreng Platform Burgerrechten aan de Tweede Kamer over ‘Super SyRI’ | Beeld: Platform Burgerrechten De Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden (WGS, zie onderaan voor achtergrondinformatie) ligt sinds begin dit jaar bij de Eerste Kamer, die de behandeling stil legde en nader… Verder lezen →

Privacyblog Aleid Wolfsen: Als algoritmes discrimineren…

Steeds vaker maakt de overheid gebruik van algoritmes en AI om mensen te selecteren (bijvoorbeeld als ‘risico’) of in te delen in groepen. Het is belangrijk dat de overheid dat rechtmatig doet en daar transparant over is. Want het gevaar… Verder lezen →

Boete Belastingdienst voor discriminerende en onrechtmatige werkwijze

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt de Belastingdienst een boete op van 2,75 miljoen euro. Dit doet de AP omdat de Belastingdienst jarenlang de (dubbele) nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag op onrechtmatige, discriminerende en daarmee onbehoorlijke wijze heeft verwerkt. Dit zijn… Verder lezen →

Duidelijkheid over regels bij import van data uit de EU

Voor sommige organisaties die van buiten de Europese Unie (EU) direct persoonsgegevens verzamelen van mensen in de EU, is niet altijd duidelijk of zij die persoonsgegevens extra moeten beschermen. Het gaat om bedrijven waarop de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) direct… Verder lezen →

AP adviseert kritisch over wijziging Wet register onderwijsdeelnemers

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft geadviseerd over een voorstel voor wijziging van de Wet register onderwijsdeelnemers (WRO). De AP heeft bezwaar tegen het wetsvoorstel. Source

Europese privacytoezichthouders willen verbod op het online volgen van mensen

Online adverteren gebaseerd op het volgen van mensen met bijvoorbeeld tracking cookies zou verboden moeten worden. En het opstellen van profielen van kinderen ook. Dat schrijven de Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), in een verklaring… Verder lezen →

« Oudere berichten

© 2022 PiT-Recht — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑