Een of meerdere medewerkers van Twitter heeft deze week ‘als grap’ het account van een gebruikerovergenomen die daarom vroeg. Dat meldt TechCrunch.

Het gaat om het account van Matt Navarra, een deskundige op het gebied van sociale media die regelmatig het bestaan van nieuwe functies op Twitter ontdekt en naar buiten brengt.

Navarra vroeg op maandag of iemand zijn Twitter-account voor een dag wilde overnemen. Het officiële @Twitter-account reageerde daar vervolgens op, waarna de tijdelijke overname werd geregeld.

De Twitter-gebruiker deelde daarvoor een code waarmee de Twitter-medewerker op zijn profiel kon inloggen. Die plaatste vanaf dinsdag tweets op zijn accounts, onder meer een suggestief bericht dat Navarra’s privéberichten werden gelezen.

Navarra beweert dat hij al zijn privéberichten heeft verwijderd voordat de Twitter-medewerker toegang kreeg tot zijn account. Toch plaatste de tijdelijke beheerder van zijn account screenshots waarop te zien was dat hij toegang had tot gevoerde gesprekken.

Een aantal volgers van Navarra zegt de tijdelijke overname een leuke grap te hebben gevonden. Anderen, zoals Jane Manchun Wong, die net als Navarra ook regelmatig nieuwe functies ontdekt, spraken zich uit tegen de actie.

“Ik voel me ongemakkelijk bij het gegeven dat @Twitter toegang heeft tot mijn gesprek met Matt Navarra”, schrijft Wong op het sociale medium. “Dit is een inbreuk op privacy.”

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5813685/twitter-neemt-als-grap-account-van-gebruiker-over.html