Twitter-gebruikers kunnen tweets voortaan weer in chronologische volgorde bekijken. Daarvoor rolt Twitter deze week een optie uit in de iOS-app.

Aan de Twitter-app voor iOS wordt een icoontje toegevoegd, waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen verschillende tijdlijnen. Daarbij gaat het om een overzicht met relevante berichten en een overzicht van chronologische tweets, waarbij de nieuwste tweets bovenaan komen te staan.

In een persbericht laat Twitter weten dat gebruikers “bij belangrijke gebeurtenissen of het laatste nieuws liever tweets zien in omgekeerd chronologische volgorde”. In september liet Twitter weten de optie te testen.

Aanvankelijk liet Twitter de nieuwste tweets bovenaan zien, maar in de loop der jaren werd de volgorde aangepast. Zo toont de Twitter-app ook vaak tweets die gebruikers mogelijk hebben gemist, maar die wel interessant voor hen kunnen zijn.

Twitter-gebruikers die de chronologische opzet misten, weken soms uit naar Twitter-apps van derden die de volgorde nog wel aanhielden. Met de nieuwe functie komt Twitter die mensen tegemoet in hun eigen app. Het is niet bekend wanneer de Android-app van de optie wordt voorzien.

https://www.nu.nl/apps/5638259/twitter-rolt-knop-berichten-in-chronologische-volgorde.html