De nieuwe Switch-game Super Smash Bros. Ultimate is volgens Nintendo de snelst verkopende game van het bedrijf in Europa ooit.

Nintendo schrijft maandag over het record in een persbericht, maar maakt geen specifieke aantallen bekend. Volgens het bedrijf gaat het om het aantal verkochte exemplaren in de eerste drie dagen nadat het spel werd uitgebracht.

Het bedrijf laat weten dat Super Smash Bros. Ultimate in Europa tijdens de eerste drie dagen ruim 30 procent meer verkocht dan Mario Kart Wii. Daarvan is ook niet bekend hoeveel exemplaren er in de eerste paar dagen werden verkocht. Uiteindelijk verkocht Nintendo wereldwijd ruim 37 miljoen exemplaren van dat spel.

Super Smash Bros. Ultimate verkocht volgens Nintendo niet alleen in winkels het snelst ooit, maar ook digitaal in de eShop.

Uit de meest recente cijfers van Nintendo blijkt dat Super Mario Odyssey de bestverkochte Nintendo-game is op de Switch, met ruim 12 miljoen exemplaren. Daarna volgt Mario Kart 8 Deluxe (11,7 miljoen) en The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

https://www.nu.nl/games/5638361/super-smash-bros-ultimate-snelst-verkopende-nintendo-game-ooit.html