Epic wil tegenover de BBC niet inhoudelijk reageren op het hacknieuws, maar benadrukt wel bezig te zijn met het verbeteren van de beveiliging van de accounts.

Ook raadt het bedrijf Fortnite-spelers aan om hun accounts te beveiligen met tweestapsverificatie, waardoor alleen een wachtwoord niet voldoende is voor een hacker om het account in bezit te krijgen.

Duizenden euro’s per week

Journalisten van de BBC spraken met onder andere een 17-jarige Sloveen die zei dat hij in zeven maanden ruim 17.000 euro heeft verdiend met het kraken van Fortnite-accounts. Een 15-jarige Fransman verdiende in een week eens ruim 2.500 euro.

Een andere hacker kon bewijzen tegenover de omroep dat hij met het verkopen van accounts tussen de 55 en 330 euro per dag verdiende.

1000 accounts in één ‘kraaksessie’

Een 14-jarige jongen, die kort lid was van de hackgroep, verdiende in een paar weken tijd ruim 1.600 euro. Hij legde uit dat de hackgroep op zijn pad kwam, nadat zijn eigen account, waarin hij zo’n 50 euro aan zakgeld had gestopt, van hem was afgepakt. “Ik kreeg een mail dat mijn wachtwoord was veranderd door iemand anders. Dat voelde verschrikkelijk”, zei hij.

Toen hij op Twitter zijn frustratie uitte, kreeg hij al snel aanbiedingen om accounts te kopen die op papier veel waardevoller waren dan zijn eigen account, maar die hij voor een relatief laag bedrag kon overnemen. Op het sociale medium wemelt het van de personen die dergelijke accounts aanbieden.

https://nos.nl/l/2264405