Twee mannen die miljoenen omzet maakten met illegale goksites, hebben van de rechtbank in Den Bosch twee jaar cel en een boete van 100.000 euro gekregen.

Stijn F. en Michel G. verdienden tussen 2007 en 2013 zo’n 105 miljoen euro met het besturen van illegale gok- en pokersites. 

Volgens de rechtbank handelden de mannen in strijd met de kansspelwet en hebben ze verdiensten witgewassen. Ook zijn ze veroordeeld voor leidinggeven aan een criminele organisatie.

Hoofdverdachte F. verklaarde dat hij dacht dat hij zich aan de gedoogregels hield. Tegen hem was vier jaar geëist. F. had een geschat vermogen van 11 miljoen euro. Na een grote politie-inval in november 2013 in Eindhoven werden de gokwebsites offline gehaald.

De mannen werden geholpen door hun advocate Annette M. Justitie eiste twee jaar cel tegen haar, maar volgens de rechtbank bleef zij binnen de grenzen van haar vak. Daarom werd ze vrijgesproken.

Verschillende financieel adviseurs werden wel veroordeeld. Naast taakstraffen kregen zij beroepsverboden van drie jaar. Zij maakten zich onder meer schuldig aan witwassen en valsheid in geschrifte.

https://www.nu.nl/tech/5642468/gokmiljonairs-krijgen-twee-jaar-cel-en-100000-euro-boete.html