Mkb’ers maken zich weinig zorgen over hun digitale beveiliging, ondanks het feit dat zij vaak slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Ze vertrouwen vaak op hun ICT-beheerders, maar die zeggen dat de beveiliging vaak niet op orde is.

Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer.

Minder dan een kwart van de ondervraagde bedrijven maakt zich zorgen over cybersecurity, blijkt uit het onderzoek. 43 procent van de ondervraagden denkt dat hun bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen- ondanks het feit dat zeker de helft van de mkb-ondernemers ooit te maken heeft gehad met een cyberincident, zegt Centraal Beheer.

De verzekeraar onderzocht ook de beveiligingsmaatregelen die bedrijven nemen. 16 procent blijkt helemaal geen backups te maken, en bijna een kwart gebruikt geen antivirussoftware.

Opvallend zijn vooral de verwachtingen over beveiliging tussen ondernemers en hun ICT-beheerders. Van de ondernemers denkt 71 procent namelijk dat hun ICT’ers voor voldoende digitale bescherming zorgen, maar minder dan een kwart van de ICT’ers die werden ondervraagd zegt dat daar duidelijke afspraken over zijn binnen het bedrijf.

Mkb’ers denken in meer dan de helft van de gevallen dat zij digitaal goed beveiligd zijn, maar van de ICT’ers denkt juist de helft het tegenovergestelde.

https://www.nu.nl/tech/5594339/mkbers-denken-onrechte-goed-beveiligd-cybercrime.html