Een nieuwe versie van de Google Home, de slimme speaker van de internetgigant, wordt voorzien van een tabletscherm. De Home Hub kan zo ook video’s tonen en bediend worden met de handen.

Eerdere Home-speakers moesten bediend worden met de stem, via de Google Assistent. Nu die stemassistent naar het Nederlands is vertaald, komt de Google Home over twee weken ook naar Nederland.

De nieuwe Home Hub kan op zijn scherm onder meer recepten, YouTube-video’s en kalenderinformatie tonen. Net als eerdere Home-speakers kan de Hub nog altijd met de stem worden bediend, en kan hij muziek afspelen van streamingdiensten als Spotify en Google Play Music. Als de Home Hub niet wordt gebruikt, toont hij op zijn scherm foto’s en informatie over de tijd en het weer. 

In tegenstelling tot slimme displays van bedrijven als Amazon en Facebook, bevat de Home Hub geen camera. Volgens Google is daar bewust voor gekozen, zodat mensen geen privacyzorgen hebben als ze hem bijvoorbeeld in de slaapkamer zetten. De Home Hub kan daar ook worden gebruikt als alarm. Het scherm gaat ’s nachts automatisch uit.

Het is nog niet bekend of de Home Hub ook naar Nederland komt. De Home en Home Mini verschijnen op 24 oktober in Nederland voor respectievelijk 149 en 59 euro.

https://www.nu.nl/gadgets/5504999/google-presenteert-slimme-home-speaker-met-tabletscherm.html