China heeft gereageerd op een rapport van de MIVD waarin Chinese spionageactiviteiten worden onthuld. “China verzet zich tegen alle kwaadaardige speculaties”, laat de Chinese ambassade in Den Haag weten.

Dinsdagmiddag maakt de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) bekend dat China een computernetwerk van de Nederlandse krijgsmacht heeft geïnfecteerd met spionagesoftware. Volgens de MIVD werd dat netwerk gebruikt voor onderzoek- en ontwikkelingsdoeleinden. Doordat dit systeem los functioneert binnen Defensie, zorgde dit niet voor verdere schade in het netwerk van de krijgsmacht.

China laat nu weten zich niet te kunnen vinden in deze beschuldigingen. Het land staat niet toe “dat enig land of individu dat gebruikmaakt van de Chinese infrastructuur” zich bezighoudt met illegale activiteiten als cyberaanvallen, aldus de Chinese ambassade.

In de verklaring van de ambassade staat ook dat China zich “altijd krachtig verzet” tegen cyberaanvallen in welke vorm dan ook. De woordvoerder zegt dat het land hard optreedt tegen cybercriminaliteit.

Lees meer over:

ChinaSpionagesoftwareSpionageTech

Source