Heb je verlichting van Philips Hue? Dan is het je mogelijk opgevallen dat je wordt uitgenodigd om een account aan te maken. Maar vrijblijvend is het niet. Binnenkort heb je dat account nodig om je verlichting te bedienen.

Nu kun je je Philips Hue-verlichting nog zonder een account bedienen via de Hue-app. Maar om het systeem beter te beveiligen, gaat verlichtingsfabrikant Signify alle gebruikers vragen om een Hue-account aan te maken, laat het bedrijf aan NU.nl weten.

Er is nu sprake van een overgangsfase. Mensen zonder Hue-account kunnen daardoor hun verlichting zonder account bedienen zoals ze gewend zijn. Maar ze worden uitgenodigd om een account aan te maken. Nieuwe gebruikers krijgen tijdens het instellen de optie om zich te registreren.

“Tot nu toe werd de eigenaar van het Hue-systeem geïdentificeerd op basis van de nabijheid van een Philips Hue-apparaat. Bijvoorbeeld door hem of haar tijdens de installatie op de knop van de Bridge te laten drukken”, legt woordvoerder Dominique Zaman uit. “Wij zien echter de noodzaak om dit proces veiliger te maken.”

Daarom wordt het binnenkort verplicht om een account aan te maken, vervolgt Zaman. “Daarmee kunnen we de eigenaar van het Hue-systeem op een veilige en betrouwbare manier identificeren.”

Signify belooft dat niemand voor verrassingen komt te staan

Wanneer het verplicht wordt om een account te hebben, kan Signify nog niet zeggen. Maar gebruikers hoeven volgens Zaman niet bang te zijn dat ze hun verlichting thuis plots niet meer kunnen bedienen als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn. De verandering zal volgens de woordvoerder niet van de ene op de andere dag ingaan.

De verlichtingsfabrikant belooft Hue-gebruikers stapsgewijs te informeren, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Ook nadat gebruikers een Hue-account hebben aangemaakt, blijft de app lokaal communiceren met de Bridge of een bluetoothlamp. Signify is niet van plan om deze offline modus te verwijderen, onderstreept Zaman.

Hue-accounts maken het volgens haar mogelijk om in de toekomst nieuwe functionaliteit toe te voegen aan Hue-systemen. Zo werkt Signify aan een optie waarmee je andere gebruikers op basis van hun Hue-account toegang kunt geven tot je Hue-systeem.

Lees meer over:

Philips HueSmart homeTech

Source