Apple heeft in het verleden met het idee gespeeld om een goedkoper alternatief van de Apple TV te bieden.

Het zou gaan om een HDMI-stick zoals de Google Chromecast, schrijft The Information op basis van anonieme bronnen. Het is niet duidelijk of Apple nog steeds aan zo’n apparaatje werkt.

Een HDMI-stick wordt achter op de televisie aangesloten om er slimme functies aan toe te voegen. Zo kunnen gebruikers met een Chromecast video’s vanaf hun mobiele telefoon naar de tv zenden.

Apple biedt geen goedkope oplossingen voor televisies aan. Het bedrijf verkoopt wel de Apple TV, een kastje dat op televisies wordt aangesloten. Daarop kunnen gebruikers apps zoals Netflix en YouTube installeren en video’s van iTunes huren en bekijken. Dat apparaat kost vanaf 159 euro, terwijl een Chromecast zo’n 30 euro kost.

Eigen tv-streamingdienst van Apple

Een goedkopere versie zou het volgens The Information toegankelijker maken om Apples streamingdienst te gebruiken. Het bedrijf heeft die dienst nog niet uitgebracht, maar zou hem volgens geruchten volgend jaar willen uitbrengen.

Apple zou dit jaar zo’n 1 miljard dollar (868 miljoen euro) aan eigen videoproducties uitgeven. Het bedrijf zou zich vooral richten op toegankelijke series voor alle leeftijden, om een breed publiek aan te spreken. Ook zou het bedrijf zich niet willen branden aan series met seks, geweld of een politieke mening.

Het bedrijf zou eigen tv-series gratis beschikbaar maken voor iPad-, Apple TV- en iPhone-bezitters.

https://www.nu.nl/tech/5586770/apple-overwoog-chromecast-achtig-alternatief-apple-tv.html