Blizzard werkt aan een opvolger voor de bekende roleplayinggame Diablo III. Het spel zou niet eerder dan 2020 verschijnen.

Diablo IV was sinds 2014 in ontwikkeling, schrijft Kotaku op basis van verschillende ingewijden van Blizzard. 

Het plan was om met de serie een nieuwe weg in te slaan in de reeks. Zo zou Diablo IV een Dark Souls-achtige game worden. Spelers zouden over de schouder van hun personage meekijken, terwijl de camera in eerdere delen schuin boven het veld hangt.

De ontwikkeling zou niet zonder problemen verlopen, daarom werd in 2016 van het idee afgestapt. Een nieuwe versie van Diablo IV is inmiddels in een vroeg stadium van ontwikkeling en zou meer lijken op de voorgaande delen, schrijven bronnen. Kotaku schrijft dat de game waarschijnlijk pas na 2020 verschijnt.

Blizzard zegt in een statement geen uitspraak te willen doen over de ontwikkeling van Diablo IV. “We delen geen details over onaangekondigde games, voordat we er klaar voor zijn.”

Mobiele games van Blizzard

De ontwikkelaar kondigde eerder deze maand op zijn eigen evenement Blizzcon een nieuwe Diablo aan. Het bleek om een mobiele game te gaan. De onthulling van Diablo Immortal leidde tot boegeroep uit de zaal, omdat fans al jarenlang hopen op een nieuw deel op de pc.

Naast een nieuwe Diablo zou Blizzard ook werken aan Warcraft-versie van Pokémon Go. Het is niet bekend hoe dat mobiele spel gaat werken. Wel zou de game zich in de echte wereld afspelen op basis van GPS. Ook zou het spel uitgebreider zijn dan Pokémon Go met meer singleplayer-mogelijkheden.

https://www.nu.nl/tech/5586737/ontwikkelaar-blizzard-brengt-diablo-iv-2020-uit.html