Een belangenorganisatie in Zuid-Korea heeft de directeur van Apple aangeklaagd, omdat het bedrijf iPhones expres vertraagt. Wereldwijd lopen meerdere zaken tegen het bedrijf om deze aanpak.

Het Zuid-Koreaanse Citizens United for Consumer Sovereignty klaagt Apple-directeur Tim Cook aan om het vertragen van iPhones, schrijft Reuters.

De organisatie beschuldigt Apple van “vernielen van bezit en fraude”. Een woordvoerder van de groep zegt dat Apple verantwoording moet afleggen over het vertragen van iPhones. Bij de zaak zijn 120 aanklagers betrokken.

Onlangs bleek het bedrijf de prestaties van iPhAones met een oude accu in te perken. Volgens Apple is dat nodig om technische mankementen te voorkomen. Door prestaties op piekmomenten omlaag te schroeven, zorgt het bedrijf ervoor dat iPhones niet zomaar kunnen uitvallen.

Het is niet bekend of de Zuid-Koreaanse aanklacht ervoor zorgt dat de regering een onderzoek naar Apple start. In andere landen, zoals Frankrijk en de VS, gebeurde dat al wel.

Onderzoek

Ook in Italië is een onderzoek naar Apple gestart, schrijft de Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato. De autoriteiten doen onderzoek naar “oneerlijke commerciële praktijken”.

Veel Italiaanse klanten beweren, net als velen in andere landen, dat Apple de veranderingen expres doorvoert zodat mensen sneller een nieuw toestel moeten kopen.

In totaal lopen er ongeveer 45 rechtszaken tegen Apple, die allemaal over de accukwestie gaan. Tim Cook liet donderdag weten dat zijn bedrijf binnenkort een software-update uitbrengt, waarmee gebruikers de vertragingsfunctie kunnen uitschakelen.

 

Source: Zuid-Koreaanse organisatie klaagt Tim Cook aan om vertragen iPhones