Apple zou Qualcomm aan de kant zetten als leverancier voor de modems van iPhones die in 2018 verschijnen. Dit jaar kiest Apple exclusief voor modems van Intel.

Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, meldt MacRumors.

Kuo verwacht dat Intel de LTE-modems als enige gaat leveren aan Apple. Eerder zei Kuo nog dat Intel 70 procent van de iPhone-modems zou leveren en dat de overige 30 procent van Qualcomm kwam. Die verwachting is zodanig bijgesteld dat Qualcomm helemaal aan de kant wordt geschoven.

Intel en Qualcomm leverden beide modems voor de nieuwe iPhones die afgelopen jaar verschenen. Apple is ondertussen met Qualcomm verwikkeld in een reeks rechtszaken, onder meer voor vermeend machtsmisbruik van de chipmaker.

 

Qualcomm

Kuo stelt dat Qualcomm mogelijk pas weer bestellingen van Apple kan verwachten, als het bedrijf consessies doet in de lopende rechtszaken.

De analist zegt dat de snelheden van modems in de iPhones dit jaar “flink verbeteren”. Veel over de nieuwe telefoons van Apple is nog niet bekend. Waarschijnlijk worden ze in het najaar van 2018 uitgebracht.

 

Source: ‘Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm’