Het sociale medium Twitter, dat bekend is geworden door de korte berichtjes van 140 tekens, verdubbelt bij wijze van proef de lengte van posts. Volgens het bedrijf hebben mensen in sommige talen meer moeite om hun boodschap kwijt te kunnen.

“In sommige landen is het moeilijk om te vertellen wat er gebeurt in 140 karakters, omdat in hun taal een letter minder informatie bevat dan in andere talen. Dus we starten een proef om de limiet te verhogen”, zegt een manager van het bedrijf.

Als voorbeeld geeft Twitter dat je in het Japans, Koreaans of Chinees ongeveer twee keer meer informatie kwijt kan dan in het Engels, Spaans, Portugees of Frans. Een gemiddeld Brits bericht is 34 tekens lang, terwijl Japanse tweets gemiddeld slechts 15 tekens bevatten, meldt het bedrijf.

Eerst kleine groep

De langere tweets worden nu getest onder een kleine groep. Mogelijk wordt het daarna voor iedereen beschikbaar. Het is voor het eerst in het elfjarige bestaan van het medium, dat in Nederland door veel journalisten en communicatiemensen wordt gebruikt, dat er wordt gesleuteld aan de lengte van het bericht.

De limiet van 140 tekens was geboren uit praktische overwegingen. In de begintijd maakte Twitter ook gebruik van het sms-protocol om berichten te versturen. Die konden nou eenmaal niet langer zijn dan 160 tekens, minus 20 tekens voor de gebruikersnaam.

 

Bron: Twitter start proef met langere berichten | NOS