Uber-concurrent Lyft krijgt een investering van 1 miljard dollar. Het investeringsfonds CapitalG van Google-moederbedrijf Alphabet leidt de investeringsronde in het taxiapp-bedrijf.

Dat laat Lyft donderdag weten via zijn blog. CapitalG-partner David Lawee treedt met de investering toe tot de board van Lyft.

Lyft wordt nu gewaardeerd op 11 miljard dollar. In april was het bedrijf nog 7,5 miljard dollar waard. In totaal heeft Lyft nu 3,6 miljard dollar aan groeigeld binnengehaald.

Het taxibedrijf doet eigenlijk vrijwel hetzelfde als Uber. Lyft probeert op prijsniveau de strijd aan te gaan en zet in op een gemeenschapsgevoel.

Boks

Uber heeft een zware periode achter de rug, wegens klachten over interne seksuele intimidatie, de afzetting van de controversiële CEO Travis Kalanick en de strijd tegen lokale overheden.

Lyft heeft een softer imago. Zo worden klanten bij gedeelde ritten aangemoedigd elkaar een boks te geven. Het bedrijf lijkt door dit imago marktaandeel te winnen van Uber en daarvoor beloond te worden door investeerders. De Uber-concurrent is nog niet in Nederland actief.

Lyft laat weten dat zijn dienst nu beschikbaar is voor 95 procent van alle Amerikanen. In het begin van dit jaar zou dit nog 54 procent zijn geweest. Lyft heeft zijn 500 miljoenste rit gemaakt, laat het bedrijf verder weten.

 

Bron: Miljard dollar groeigeld voor Uber-concurrent Lyft