Bij een test van Project Wing worden pakketjes via drone bij mensen in Australië thuis bezorgd. In de pakketjes zitten onder andere burrito’s en medicijnen.

Project Wing-teamleider James Ryan Burgess vertelt over de test in een blogpost op Medium. Het droneproject is onderdeel van X, het onderzoekslab van Google-moederbedrijf Alphabet.

Het initiatief test al langer donebezorgingen in Australië, maar werkt sinds deze week samen met de Mexicaanse restaurantketen Guzman y Gomez en de apotheker Chemist Warehouse.

Australiërs kunnen een speciale Project Wing-app installeren, waarbinnen ze bestellingen bij de twee bedrijven kunnen plaatsen. Deze pakketjes worden vervolgens in de tuin van klanten geplaatst door de drone.

Platteland

De tests richten zich vooral op het Australische platteland, waar gebruikers doorgaans veertig minuten met de auto moeten rijden om iets in een winkel op te halen. De drones moeten het makkelijker maken om op deze locaties snel iets te bezorgen.

Project Wing kijkt bij de tests hoe drones het beste pakketjes kunnen bezorgen, door onder andere de tuinen van meerdere klanten te analyseren.

In juni dit jaar testte Project Wing nog een eigen luchtverkeersleiding voor drones, om de bezorgingen van meerdere drones tegelijk mee te coördineren.

Bron: Google-droneproject test bezorgingen van burrito’s en medicijnen in Australië