WhatsApp-topman Neeraj Arora gaat het bedrijf verlaten. Dat terwijl CEO Jan Koum ook op korte termijn bij de chatdienst weggaat.

Dat maakt Arora bekend op zijn Facebook-pagina. Hij gaat weg zodat hij “meer tijd met zijn familie kan besteden.”

Arora was de ‘chief business officer’ van WhatsApp en werkte zeven jaar lang bij het bedrijf. Daarmee was hij één van de eerste werknemers die door de chatdienst in huis werd gehaald. 

Volgens bronnen was Arora de aangewezen kandidaat om Koum op te volgen als CEO. Het is onduidelijk wie de titel nu zal krijgen.

Omstreden vertrekken bij overgenomen bedrijven

De reden voor Arora’s vertrek is minder omstreden dan bij Koum. Volgens bronnen vertrekt de CEO omdat hij niet achter het privacybeleid van moederbedrijf Facebook staat.

Steeds meer topmensen van door Facebook overgenomen bedrijven gaan weg. Eerder dit jaar trokken Instagram-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger ook de deur achter zich dicht. 

Oculus-top op straat

De oprichters van virtualrealitybedrijf Oculus zijn ook vertrokken. Bedenker Palmer Luckey is volgens bronnen ontslagen omdat hij financiële steun gaf aan online trollen die Hilary Clinton zwartmaakten. 

Zijn collega Brendan Iribe zou zelf weggegaan, omdat Facebook geen opvolger van de Rift-bril wilde maken. Dat ontkende de techgigant later.

https://www.nu.nl/apps/5596160/zakenbaas-whatsapp-verlaat-bedrijf.html