WhatsApp geeft iPhone-gebruikers met de laatste update de mogelijkheid om hun app te beveiligen met een vingerafdrukscan Touch ID of gezichtsherkenning Face ID.

Gebruikers kunnen de beveiliging inschakelen in de privacyinstellingen van hun app. Zij kunnen de beveiliging direct, na één minuut, vijftien minuten of één uur vereisen.

Zodra Touch ID of Face ID is ingeschakeld, vraagt de app na de ingestelde tijd om de biometrische authenticatie. Op die manier is WhatsApp extra beveiligd, ook als de iPhone ontgrendeld is.

Gebruikers die hun notificaties aan hebben staan, kunnen met de beveiliging via Touch ID of Face ID niet voorkomen dat de inhoud van berichten onleesbaar wordt. Als de telefoon ontgrendeld is, zijn binnenkomende berichten te zien en te beantwoorden zonder de app te openen.

WhatsApp ondersteunt zowel op Android als iOS tweestapsverificatie. Daarbij kunnen gebruikers een pincode instellen om de app te beveiligen. WhatsApp vraagt vervolgens regelmatig om de code in te voeren, maar de frequentie is niet dagelijks.

De tweestapsverificatie voorkomt niet alleen dat anderen op een smartphon voor lange tijd toegang krijgen tot WhatsApp, maar beschermt ook tegen diefstal van het aan de app gekoppelde telefoonnummer.

https://www.nu.nl/apps/5722011/whatsapp-laat-iphone-gebruikers-app-beveiligen-met-face-id-of-touch-id.html