Facebook werkt aan een cryptomunt voor WhatsApp, zeggen vijf ingewijden tegen The New York Times. Het project zou dermate vergevorderd zijn dat Facebook al gesprekken voert met handelsplaatsen voor cryptomunten.

Facebook zou zijn munt in de eerste helft van dit jaar willen uitbrengen. Met de cryptovaluta zouden WhatsApp-gebruikers snel en makkelijk betalingen moeten kunnen doen aan vrienden en familie, ongeacht waar zij wonen. Er zouden inmiddels meer dan vijftig technici aan het crypto-project van Facebook werken.

De ontwikkeling van de cryptomunt voor WhatsApp staat onder leiding van David Marcus, voormalig topman van betaaldienst PayPal. Facebook zou aan de munt begonnen zijn nadat WhatsApp-concurrent Telegram vorig jaar 1,7 miljard dollar ophaalde voor de ontwikkeling van een eigen cryptovaluta. Telegram zei later af te zien van het uitbrengen van die munt voor het grote publiek.

Stablecoin om de waarde stabiel te houden

Eerder meldde Bloomberg al dat de munt van Facebook een stablecoin zou worden, waarvan de waarde gelijk wordt gehouden aan de dollar. Zo wil Facebook voorkomen dat de waarde snel stijgt of zakt, zoals het geval is met bijvoorbeeld de bitcoin.

Nu zeggen bronnen dat Facebook de munt gelijk wil stellen aan meerdere buitenlandse valuta, omdat Facebook ook grote hoeveelheden van verschillende valuta bezit. Zo wil Facebook voorkomen dat de WhatsApp-munt een speculatiemiddel voor handelaren wordt, maar een valuta blijft voor snelle en makkelijke betalingen voor de normale gebruiker.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5767647/whatsapp-crypromunt-komt-mogelijk-in-eerste-helft-2019.html