In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op het belangrijkste technieuws van de week. Deze week bespreken we de hackaanvallen op Nederland. Wie zijn de hackers en waar komen ze vandaan?

Klik hier om de podcast te downloaden (31 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcastapps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Nederland is doelwit van meerdere hackersgroepen

Vier Russische hackers probeerden in april in te breken bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. Ze werden door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) opgepakt en Nederland uitgezet, zo maakte de MIVD vorige week bekend.

Deze week kreeg dat verhaal een staartje, toen beveiligingsbedrijf Kaspersky bekendmaakte dat er ook hackers uit andere landen actief zijn in Nederland. Kaspersky vond zeker negen verschillende hackersgroepen die de afgelopen jaren voor verdacht verkeer zorgden.

In De Week van NUtech praten we daar deze week over na met Jornt van der Wiel van Kaspersky en met Frank Groenewegen van beveiligingsbedrijf Fox IT. Want wie zijn die hackers, hoe plannen ze hun aanvallen en waar komen ze vandaan? De antwoorden op die vragen blijken nog niet zo gemakkelijk.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heb je nog geen podcastapp? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcastapps voor iOS en Android.

https://www.nu.nl/internet/5509358/welke-landen-bespioneren-online.html