Facebook werkt aan een mogelijkheid voor gebruikers waarmee ze verzonden berichten op chatdienst Messenger in kunnen terugtrekken.

De optie voor Facebook Messenger verschijnt “binnenkort”. Dat meldt Facebook in de aantekeningen bij de meest recente versie van de chatapp op iOS, die woensdag verscheen. Onduidelijk is wanneer de functie er precies komt.

In het bericht staat dat verzonden chats binnen tien minuten teruggehaald moeten worden, daarna is het niet meer mogelijk. De functie komt bijvoorbeeld van pas als gebruikers een bericht naar de verkeerde persoon sturen.

In april dit jaar werd al bekend dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en andere topmensen binnen het bedrijf hun berichten konden terughalen. Zuckerberg werd in 2014 in de verlegenheid gebracht toen Business Insider een oud chatgesprek van hem publiceerde, dat vlak na de oprichting van Facebook in 2004 plaatsvond.

Vorige maand werd in de broncode van Messenger al een code gevonden om berichten te kunnen verwijderen. Woensdag werd de komst van de functie officieel door Facebook bekendgemaakt.

https://www.nu.nl/tech/5559191/verzonden-facebook-messenger-chats-binnen-tien-minuten-wissen.html