De bekende Motorola RAZR-telefoon komt volgens ingewijden terug op de markt. Dit keer krijgt het toestel een opvouwbaar scherm.

De nieuwe Motorola RAZR komt mogelijk in februari op de Amerikaanse markt, schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het toestel zou 1.500 dollar (1.316 euro) gaan kosten en wordt gemaakt door Motorola-eigenaar Lenovo.

Volgens de ingewijden zou de nieuwe Motorola RAZR in februari al kunnen verschijnen. Het toestel verschijnt dan voorlopig exclusief op de Amerikaanse markt, want Lenovo zou een exclusieve deal met aanbieder Verizon hebben gesloten. Er zouden 200.000 exemplaren van de nieuwe telefoons worden gemaakt.

De originele Motorola RAZR V3 verscheen voor het eerst in 2004 en viel op vanwege zijn zogeheten clammshell-ontwerp. Daarbij kon het scherm over het fysieke toetsenbord worden dichtgeklapt. Van de telefoon werden wereldwijd uiteindelijk 130 miljoen exemplaren verkocht.

In de nieuwe uitgave zou de RAZR eveneens opengeklapt kunnen worden. Het scherm zou de gehele binnenkant beslaan, maar in gesloten toestand wordt het display dichtgevouwen. Zo is het apparaat als telefoon en tablet bruikbaar. Afmetingen van het scherm zijn niet bekend.

De FlexPai van fabrikant Royole is de eerste opvouwbare smartphone op de markt. Ook bedrijven als Samsung en Huawei werken aan dit soort toestellen.

https://www.nu.nl/mobiel/5687681/uitklaptelefoon-motorola-razr-keert-terug-met-opvouwbaar-scherm.html