Een aantal gebruikers op Twitter is opnieuw volgers kwijtgeraakt die volgens het bedrijf niet zichtbaar hadden moeten zijn. Het sociale medium heeft de nepaccounts vrijdag stilletjes verwijderd.

Het gaat om accounts die terugkeerden nadat Twitter in juli besloot om vergrendelde accounts niet langer mee te tellen met het aantal volgers van een gebruiker. Met met maatregel wil Twitter het volgersaantal dat bij accounts zichtbaar is accurater weergeven.

De accounts werden deze zomer onzichtbaar gemaakt in de volgersaantallen, wat in sommige gevallen tot een verlies van miljoenen volgers leidde. Zo verloor popartiest Katy Perry dankzij de maatregel 2,8 miljoen volgers.

Een bug heeft er volgens Twitter echter voor gezorgd dat de accounts sindsdien weer terugkeerden in het volgersaantal van gebruikers, en nam daarom vrijdag maatregelen.

Als gevolg van de stap raakte Katy Perry vrijdag opnieuw volgers kwijt. Volgens Social Blade, een bedrijf dat zich bezighoudt met metingen op sociale media, verloor de artiest 861.000 volgers. Twitters officiële account moest het na vrijdag met 2,4 miljoen volgers minder doen.

Twitter vergrendelt een account als het bedrijf vermoedt dat de eigenaren niet langer toegang hebben tot het profiel. De status wordt ongedaan gemaakt als een gebruiker zijn wachtwoord verandert.

https://www.nu.nl/tech/5564960/twitter-gebruikers-verliezen-teruggekeerde-nepvolgers.html