Gamestreamingdienst Twitch heeft bekendgemaakt dat streamers straks met vier tegelijk kunnen uitzenden. Ook werkt de dienst aan een eigen karaokespel.

Twitch kondigde ‘Squad Streaming’ aan tijdens het jaarlijkse evenement TwitchCon, schrijft TechCrunch. Met de functie kunnen vier mensen tegelijk livebeelden uitzenden van games die ze spelen. De beelden worden in van splitscreen uitgezonden, zodat kijkers kunnen zien wat alle deelnemers doen.

De groepsstreams komen later dit jaar beschikbaar als testversie. Aanvankelijk zal de functie slechts door een beperkt aantal streamers te gebruiken zijn.

Twitch kondigde ook aan samen te werken met ontwikkelaar Harmonix voor karaokegame Twitch Sings. Harmonix ontwikkelde voorheen Rock Band-games waarbij mensen met speelgoedinstrumenten bekende nummers konden naspelen.

Twitch Sings is specifiek bedoeld om te livestreamen. Via de chatfunctie kunnen kijkers liedjes aanvragen die streamers moeten zingen.

Volgens de streamingdienst kijken op elk moment van de dag gemiddeld een miljoen mensen naar streams op Twitch. Dat waren er vorig jaar nog 746.000.

https://www.nu.nl/tech/5536898/twitch-presenteert-live-karaokespel-en-streamen-groepen.html