Hoewel Rockstar al jaren geprezen wordt om zijn baanbrekende games, is het bedrijf ook al die tijd al omringd door controverse. Voorheen was er vooral kritiek op het gewelddadige gehalte van de spellen.

Zo speel je in Bully een scholier, waarmee je andere scholieren en ook docenten kunt pesten. En om de game Manhunt 2 was in 2007 en 2008 veel te doen. Regeringen van meerdere landen wilden voorkomen dat het spel überhaupt werd uitgebracht vanwege het vele geweld. Uiteindelijk kwam een gekuiste versie in de schappen te liggen.

Tegenwoordig is er meer te doen om hoe het bedrijf met zijn werknemers omgaat. Rockstar kwam eind 2018 onder vuur te liggen vanwege een interview waarin Houser zei dat zijn werknemers geregeld 100-urige werkweken draaiden om het westernspel Red Dead Redemption 2 op tijd af te krijgen.

De ophef leek weinig negatief effect te hebben op de verkoop van het spel. Dat is meer dan 26 miljoen keer over de toonbank gegaan. Ondertussen wachten gamers met smart op het vervolg van de GTA-reeks, maar daar is nog geen officiële informatie over bekendgemaakt. Wat het vertrek van Houser betekent voor de ontwikkeling van het spel, is onduidelijk.

Source