Wouter A. (23) uit Ulft is dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, voor het afpersen van zeven mannen die hij had benaderd via dating-app Tinder. 

De rechtbank in Assen legde A. daarbij een proeftijd van vijf jaar op en één jaar behandeling in een psychiatrische kliniek. De afpersingen vonden plaats in 2016 en 2017.

De gokverslaafde A. deed zich op Tinder voor als vrouw en verleidde naar eigen zeggen tientallen mannen tot het sturen van seksueel getinte filmpjes. Daarna perste hij ze daarmee af. Hij dreigde met publicatie van de beelden als ze niet betaalden. Het geld gebruikte hij om te gokken.

Een student uit Beilen werd zo wanhopig, omdat hij niet kon betalen, dat hij vorig jaar januari zelfmoord pleegde door zich op de A28 voor een auto te gooien. Dat was de aanleiding van het politie-onderzoek. Zes mannen deden aangifte.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van drie jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

https://www.nu.nl/internet/5583902/tinder-gebruiker-krijgt-jaar-celstraf-chantage-met-seksfilmpjes.html