Kunstmatige intelligentie, big data en internetveiligheid: thema’s die in zowel Nederland als Europa grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de zorg, de economie en de relatie tussen burgers en de overheid. Op maandag 3 februari bespreekt Eurocommissaris Margrethe Vestager de digitalisering tijdens een symposium in de Tweede Kamer. Bezoekers zijn van harte welkom.

Welke ontwikkelingen ziet Margrethe Vestager in de digitalisering? Wat is daarbij de rol van Europa op het wereldtoneel? Het symposium, georganiseerd door de tijdelijke commissie Digitale toekomst, is van 15.00 tot 18.00 uur in de Oude Zaal van het Kamergebouw. De voertaal is Engels. Bezoekers kunnen zich digitaal aanmelden voor het symposium. Of volg het symposium op 3 februari via de livestream. Het programma van het symposium is als volgt:

15.00 uur Ontvangst

15.30 uur Opening door Kathalijne Buitenweg, voorzitter van de tijdelijke commissie Digitale toekomst

15.45 uur Keynote door Margrethe Verstager, vicevoorzitter van de Europese Commissie

16.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen aan Margrethe Vestager

17.00 uur Afsluitende borrel

18.00 uur Einde

Vestager Eurocommissaris voor Digitalisering én Mededinging

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager heeft sinds 1 december 2019 zowel digitalisering als mededinging in haar portefeuille. Het is haar ambitie om “Europa klaar te maken voor het digitale tijdperk”. Zij coördineert de ontwikkeling van een Europese strategie voor het gebruik van digitale gegevens en kunstmatige intelligentie, inclusief de ethische gevolgen daarvan.

Commissie Digitale toekomst: meer grip voor de Kamer op digitale ontwikkelingen

Omdat digitalisering grote gevolgen heeft voor de samenleving, is het van belang dat het parlement kaders geeft, ontwikkelingen stimuleert en grenzen stelt. Om dat te kunnen doen wil de Kamer zichzelf zo goed mogelijk organiseren. De tijdelijke commissie Digitale toekomst zal daartoe voorstellen doen. De commissie presenteert in april 2020 haar eindrapport.


Terug naar boven

Source