Het Amerikaanse kredietbureau Equifax gaat 380,5 miljoen dollar (bijna 342 miljoen euro) betalen aan klanten die slachtoffer zijn geworden van een groot datalek. Mensen kunnen maximaal 20.000 dollar claimen uit een fonds dat door het bedrijf wordt opgezet, meldt Bloomberg.

In 2017 kregen hackers toegang tot de namen en geboortedatums van ongeveer 147 miljoen mensen. Ook wisten zij onder meer de persoonsnummers van 145,5 miljoen Amerikanen in handen te krijgen. Het gaat om een van de grootste datalekken die de afgelopen jaren aan het licht is gekomen.

Slachtoffers die zich hebben aangesloten bij de rechtszaak rond de schikking, kunnen ook tien jaar lang aanspraak maken op kredietmonitoring. Daarnaast moet Equifax de compensatiepot aanvullen met 125 miljoen dollar als het bedrag van 380,5 miljoen niet genoeg blijkt.

In juli werd bekend dat het kredietbureau ook een boete van 100 miljoen dollar moet betalen aan de Amerikaanse toezichthouder voor financiële bescherming van consumenten en een vergoeding van 148 miljoen dollar aan meerdere Amerikaanse staten.

Source