Spotify en Apple zouden met elkaar in gesprek zijn om Spotify te kunnen bedienen via Apples spraakassistent Siri. Dat schrijft The Information op basis van ingewijden.

Via Siri zouden iPhone-gebruikers bijvoorbeeld bepaalde nummers kunnen opvragen, evenals afspeellijsten en albums. Met het mobiele besturingssysteem iOS 13, dat in het najaar verschijnt, maakt Apple SiriKit beschikbaar voor audio-apps van derden.

Ontwikkelaars kunnen dan ondersteuning voor Siri in hun apps inbouwen. Zo kunnen gebruikers muziek, podcast en audioboeken opvragen uit andere bronnen dan apps van Apple. Op dit moment werkt Siri alleen met de muziek- en podcast-app van Apple zelf.

Volgens The Information blijft Apples eigen muziekdienst Apple Music de standaard muziekstreamingdienst bij Siri, ook als de bedrijven een overeenkomst bereiken.

Klachten van Spotify

Spotify diende in maart nog een klacht in bij de Europese Commissie over de App Store en Apple Music. Volgens de Zweedse muziekdienst hanteerde Apple “oneerlijke” regels op zijn platform. Daarmee zou Apple de keuze van gebruikers beperken en innovatie tegenhouden.

Ook klaagde Spotify-CEO Daniel Ek destijds dat Spotify en andere muziekdiensten niet welkom waren om met diensten als Siri te werken.

Source