Oculus-medeoprichter Nate Mitchell vertrekt bij moederbedrijf Facebook. Dat maakt hij bekend in een bericht op Reddit. Mitchell was de laatste van de oorspronkelijke oprichters van Oculus die nog bij Facebook werkte.

Mitchell leidde bij Facebook het virtualrealityteam, sinds de overname van Oculus in 2014. Facebook nam het bedrijf, dat de VR-bril Oculus Rift maakt, destijds over voor 2 miljard dollar.

De topman zegt tijd vrij te maken om te reizen en bij familie te zijn. “Ik blijf betrokken bij de gemeenschap, maar zal een veel kleinere rol spelen”, schrijft hij. Het is niet duidelijk wie de opvolger van Mitchell bij Facebook wordt.

Oculus begon op Kickstarter in 2012. Het bedrijf verkocht een VR-bril voor 300 dollar. De makers hoopten 250.000 dollar bij elkaar te halen, maar kregen uiteindelijk bijna 2,5 miljoen dollar binnen.

Facebook bracht dit jaar de Oculus Quest uit, een hoogwaardige VR-headset die zonder computer en kabels gebruikt kan worden. Daarbij zit alle hardware in de bril zelf.

Source