EA heeft dinsdag 350 werknemers ontslagen, meldt directeur Andrew Wilson in een nieuwsbericht. Het gaat om bijna 4 procent van het volledige personeelsbestand van het bedrijf.

Het gaat om banen van mensen die niet direct betrokken zijn bij het ontwikkelen van games. Er zijn met name mensen ontslagen die werkten in de marketing- en uitgeverstak van EA.

Volgens Wilson spreekt in zijn bericht van een moeilijke dag. “Dit zijn belangrijke, maar heel lastige beslissingen die we niet lichtvoetig nemen.”

De ontslagen waren nodig om “problemen op te lossen en ter voorbereiding voor kansen die in het verschiet liggen”. De directeur stelt dat het bedrijf minder aanwezig zal zijn in Japan en Rusland. “We bekijken andere manieren om spelers in die landen te bedienen.”

Een woordvoerder van EA zegt tegen Kotaku dat het bedrijf mogelijkheden bekijkt om mensen andere rollen binnen het bedrijf aan te bieden. Ook zou het bedrijf mensen helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Begin dit jaar werden ook bij speluitgever Activision Blizzard werknemers ontslagen. Bij dat bedrijf ging het om achthonderd mensen.

https://www.nu.nl/games/5811369/speluitgever-electronic-arts-ontslaat-350-werknemers.html