De nieuwe virtualrealitybril voor de PlayStation 5 verschijnt begin 2023. De PlayStation VR2 kan beelden 90 tot 120 keer per seconde verversen en krijgt een hogere resolutie dan zijn voorganger.

Door onze techredactie

Sony kondigde de VR2-headset begin dit jaar aan tijdens techbeurs CES in Las Vegas. In mei liet het techbedrijf weten dat er minstens twintig games met de bril gespeeld kunnen worden.

De PlayStation VR2-headset volgt de eerste PlayStation VR op, die in 2016 verscheen en werkte met de PlayStation 4. Als spelers de bril opzetten, worden ze in een virtuele gamewereld geplaatst. Ze kunnen om zich heen kijken door hun hoofd te draaien en hun handen gebruiken om bijvoorbeeld deuren te openen of te schieten.

De VR2 voor de PlayStation 5 krijgt twee oledschermen met een resolutie van 2.000 bij 2.040 pixels per oog. Dat moet zorgen voor veel scherpere beelden dan zijn voorganger (960 bij 1.080 pixels per oog). Ook het gezichtsveld is wijder geworden: van zo’n 100 graden naar 110.

De VR2 kan 90 tot 120 keer per seconde beelden verversen, wat zorgt voor een natuurlijke kijkervaring. Dat moet voorkomen dat spelers misselijk worden. Als beelden en bewegingen niet synchroon lopen, krijgen mensen last van hun evenwichtsorgaan.

Verder zijn er vier camera’s op de headset geplaatst om bewegingen te registreren. De VR2 kan ook de ogen van de spelers registreren, zodat de bril weet welke beelden scherpgesteld moeten worden.

Sony heeft nog geen mededelingen gedaan over de verkoopprijs van de VR2. Ook een exacte verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt.


Lees meer over:

GamesPlayStationVirtual realityTech

Source