Instagram test een nieuwe functie die gekopieerd lijkt te zijn van de nieuwe socialemedia-app BeReal. Gebruikers van Instagram wordt gevraagd op willekeurige tijdstippen een foto te maken. Tot voor kort was dat een unieke functie van BeReal.

Door onze Techredactie

Instagram vraagt gebruikers in een oproep mee te doen aan “IG Candid Challenges”. Ze krijgen elke dag op een ander tijdstip een melding en moeten dan “een foto maken en deze binnen twee minuten delen”. Dat blijkt uit een screenshot dat een softwareontwikkelaar op Twitter heeft gedeeld.

Volgens een woordvoerder van Instagram gaat het om een “intern prototype” dat “niet extern getest wordt”. BeReal wilde nog niet reageren op het nieuws.

BeReal, dat twee jaar geleden werd opgericht in Parijs, vraagt gebruikers eens per dag op hetzelfde moment als vrienden een foto te nemen en die te plaatsen. De app werd in korte tijd zeer populair. BeReal zou in tegenstelling tot Instagram voor minder gepolijste foto-ervaringen zorgen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft er een handje van om functies van concurrerende apps na te maken. Zo kwam het al met een eigen versie van de Stories van Snapchat en de korte video’s die TikTok zo populair maakten.

Influencer Kylie Jenner (366 miljoen volgers op Instagram) deed onlangs al haar beklag over het kopieergedrag van Instagram. Ze vindt dat de app zich niet meer genoeg op foto’s richt. Haar halfzus Kim Kardashian (329 miljoen volgers) deelt die mening.


Lees meer over:

Sociale mediasocial mediaInstagramTech

Source