Sony komt niet naar de grote Amerikaanse gamebeurs PAX East, maakt het bedrijf woensdag bekend in een blogpost. Sony maakt zich zorgen om het coronavirus SARS-CoV-2 en wil de gezondheid van medewerkers beschermen.

“We vonden dit de veiligste optie omdat de situatie dagelijks verandert”, schrijft Sony. “We vinden het jammer dat we onze deelname moeten annuleren, maar de gezondheid en de veiligheid van onze werknemers zijn het belangrijkst.”

PAX East is een grote gamebeurs die jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Het evenement vindt volgende week plaats in de Amerikaanse stad Boston. Sony zou op de beurs staan met het PlayStation-merk. Het gamebedrijf was onder meer van plan om daar de game The Last of Us Deel II voor het eerst met een hands-on demo te presenteren.

Techbeurs MWC werd vorige week afgezegd om zorgen over het coronavirus. Veel bedrijven zeiden al af voor de beurs, onder meer Sony en LG, die de beurs normaal gesproken aangrijpen om nieuwe smartphones aan de aanwezige pers en analisten te laten zien. CEO John Hoffman van organisator GSMA schreef 12 januari in een verklaring dat de uitbraak van het virus het “onmogelijk” heeft gemaakt om het evenement door te laten gaan.

Vooralsnog is Sony de enige die heeft afgezegd voor PAX East.

Source