Hackers hebben de persoonlijke informatie van 10.6 miljoen gasten van hotelketen MGM Resorts gestolen, meldt ZDNet woensdag. ZDNet vond de namen, adressen, telefoonnummers en burgerservicenummers van voormalige klanten op een hackersforum.

MGM Resorts bevestigt woensdag aan de BBC dat de hack afgelopen zomer heeft plaatsgevonden. MGM zegt tegen de BBC “vertrouwen te hebben” dat er geen financiële gegevens zijn gelekt. De hotelketen kon niet precies vertellen hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van het lek, omdat het kan zijn dat in de gelekte data dubbele gegevens staan.

Volgens ZDNet, die de gelekte gegevens heeft ingezien, zaten er onder de getroffen gasten ook beroemdheden als Justin Bieber en Twitter-CEO Jack Dorsey. MGM Resorts wilde dit niet bevestigen.

MGM baat veel grote en bekende hotels en casino’s uit in Las Vegas zoals het Bellagio, het MGM Grand en Mandalay Bay. Het is niet bekend of er ook Nederlandse gasten onder de slachtoffers zitten, de keten heeft geen vestigingen in Nederland. MGM Resorts was donderdagochtend niet direct bereikbaar voor vragen van NU.nl.

In 2018 werden bij Marriot Hotels klantgegevens gestolen. Toen werden de gegevens buitgemaakt van een half miljard gasten. Het ging onder andere om namen, mailadressen, telefoonnummers en paspoortnummers. Uit politieonderzoek bleek later dat er Chinese overheidshackers achter de datadiefstal zaten.

Source