Bestuursvoorzitter en voormalig CEO van Sony, Kazuo Hirai, treed terug als voorzitter en verlaat het bedrijf. Dat maakte Sony donderdag bekend.

Vorig jaar stopte Hirai al als directeur van Sony, financieel topman Kenichiro Yoshida werd zijn opvolger. Nu gaat hij ook zijn taken als bestuursvoorzitter neerleggen.

Hirai leidde Sony door een aantal lastige jaren. Hij begon als directeur in 2012, Sony draaide op dat moment verlies. Hij schrapte daarom duizenden banen en stopte met het maken van pc’s en laptops.

Daarnaast bracht hij de tv-productie terug. De focus werd gelegd op game- en camera-tak van Sony en met succes, want in zijn laatste jaar als CEO maakte Sony 6,7 miljard dollar winst (5,9 miljard euro).

Shuzo Sumi is aangedragen als kandidaat bestuursvoorzitter. Hij is op dit moment bestuursvoorzitter bij de Japanse verzekeringsgroep Tokio Marine. In juni wordt bekend of hij Hirai zal opvolgen. Dat is ook het moment dat Hirai officieel terugtreedt.

Hirai denkt dat de nieuwe CEO, Yoshida, het bedrijf goed gaat leiden: “Ik heb er vertrouwen in dat iedereen bij Sony profijt zal hebben van het sterke leiderschap van Yoshida en dat Sony een mooie toekomst tegemoet gaat”.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5814144/sony-bestuursvoorzitter-kazuo-hirai-treedt-terug.html