Truth Social, het sociale netwerk van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, heeft betalingsproblemen, meldt heise online. Door tegenvallende advertentie-inkomsten en teruglopende gebruikersaantallen lijkt een faillissement onafwendbaar.
Door onze techredactie

Webhostingbedrijf RightForge zou de grootste schuldeiser van Truth Social zijn. Het bedrijf zegt nog ruim 1 miljoen dollar (1 miljoen euro) tegoed te hebben van Trump Media & Technology Group (TMTG), het bedrijf achter Truth Social. Volgens RightForge heeft TMTG sinds maart geen rekeningen voor de hosting van het sociale netwerk meer betaald.

In februari presenteerde Trump zijn sociale netwerk Truth Social als een alternatief voor Twitter, waar de Amerikaanse oud-president niet meer welkom is. Sinds begin 2021 kan hij zijn Twitter-account niet meer gebruiken, omdat zijn berichten anderen tot geweld zouden hebben aangezet.

Een succes kan het sociale netwerk van Trump tot op heden niet genoemd worden. Het aantal gebruikers is beperkt. De laatste tijd slinkt die groep zelfs.

Uit angst voor reputatieschade durven veel bedrijven niet te adverteren op het sociale netwerk. Daardoor mist het netwerk een belangrijke inkomstenbron.

Voor Truth Social is alleen een iPhone-app beschikbaar. Gebruikers van Android-smartphones kunnen het netwerk alleen via een internetbrowser gebruiken. Ook dat is een oorzaak van de tegenvallende resultaten.

Trump wil zijn sociale netwerk graag naar de beurs brengen. De beursgang is echter gepauzeerd vanwege de lopende onderzoeken naar de voormalige president.


Lees meer over:

social mediaTech

Source