Apple heeft de merknamen ‘Reality One’, ‘Reality Pro’ en ‘Reality Processor’ geregistreerd, meldt persbureau Bloomberg. De merknamen zijn waarschijnlijk bedoeld voor de virtualrealitybrillen die het bedrijf begin 2023 wil presenteren.
Door onze techredactie

De registratie van de merknamen suggereren dat Apple werkt aan meerdere apparaten. Daarnaast wijst de naam ‘Reality Processor’ op de komst van een speciale processor voor deze brillen.

Al sinds 2017 gaat het gerucht dat Apple aan een virtualrealitybril werkt. Naar verwachting wordt het apparaat een zogenoemde mixedrealitybril.

Een mixedrealitybril combineert de echte wereld met een virtuele wereld. De gebruiker ziet door de bril de echte wereld aangevuld met virtuele dingen die alleen via de bril te zien zijn.

Apple is al jaren bezig met het ontwikkelen van de achterliggende technologie. Recente iPhones en iPads zijn uitgerust met een zogeheten AR-kit. Die maakt het mogelijk om bijvoorbeeld via de camera en het beeldscherm te bekijken of nieuwe meubels in de huiskamer zouden passen.

De registratie van de merknamen is geen garantie dat de brillen daadwerkelijk die namen gaan krijgen. Ze zijn op dit moment ook nog niet officieel aan Apple toegekend.

Analisten verwachten dat Apple zijn virtualrealitybrillen in de eerste helft van 2023 gaat presenteren.


Lees meer over:

Augmented realityVirtual realityTech

Source