Het veelgebruikte online platform voor scholen Magister was vrijdagochtend urenlang slecht tot niet beschikbaar als gevolg van een DDoS-aanval, stelt Magister.

Volgens Magister werd het systeem vrijdagochtend rond 10.00 uur getroffen door een DDoS-aanval. Op Allestoringen.nl kwamen de eerste klachten echter al rond 8.00 uur binnen. De storing was rond 12.00 weer opgelost.

Door de storing konden zowel leerklachten als leerlingen niet inloggen op het systeem. Veel scholen gebruiken Magister als centraal systeem voor lesroosters, punten, huiswerk, het melden van ziekte en afwezigheid en meer.

Wat is een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval worden enorm veel verzoeken van een aanvaller op een website of dienst afgestuurd. Dat zijn zo veel verzoeken dat een server niet aan de vraag kanvoldoen niet aankan. Daardoor worden sites en diensten onbereikbaar.

Een DDoS-aanval is een cyberaanval, maar daders krijgen hiermee geen toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers. Dergelijke aanvallen zijn ook kinderlijk eenvoudig uit te voeren, en in sommige gevallen zelfs via betaalde DDoS-diensten te krijgen.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5804973/schoolsysteem-magister-urenlang-offline-door-ddos-aanval.html