Onder andere de reisgegevens van 30.000 medewerkers bij het Amerikaanse Pentagon waren toegankelijk door een grootschalig datalek.

Dat meldt het militaire kantoor in een verklaring, aldus AP. Het Pentagon is het hoofdkwartier voor de Amerikaanse strijdkrachten.

Het onderzoek naar het datalek loopt nog. Volgens een woordvoerder van het Pentagon waren de gegevens van mogelijk nog meer werknemers toegankelijk.

Bij het lek waren vertrouwelijke documenten van het Pentagon niet in te zien. Alleen de reisgegevens en creditcarddata waren toegankelijk. Het is niet bekend in hoeverre er misbruik is gemaakt van het lek.

Commerciële partij betrokken bij Pentagon getroffen

Details over het datalek zijn schaars. Volgens het Pentagon betreft het een beveiligingsprobleem bij een commerciële partij waarmee ze samenwerken. De naam van deze commerciële partij wordt niet gedeeld om de veiligheid te beschermen.

Eerder dit jaar werd een kunstmatige-intelligentiebedrijf in dienst van het Pentagon getroffen door hackers, aldus bronnen van Wired. De Russen zouden worden verdacht van deze aanval.

https://www.nu.nl/internet/5514056/reisgegevens-pentagon-medewerkers-toegankelijk-datalek.html