Chipfabrikant Apple zou een pr-bureau hebben ingehuurd om zijn concurrent Apple zwart te maken. Het gaat daarbij om een pr-bureau dat volgens bronnen hetzelfde voor Facebook deed.

Dat vertelt een voormalige medewerker van pr-bureau Definers aan NBC News

Qualcomm en Apple zijn al langere tijd verwikkeld in meerdere rechtszaken. De chipfabrikant beschuldigt Apple van het stelen van software voor iPhones. Daarnaast zou het bedrijf een schuld van 7 miljard dollar hebben bij het bedrijf.

Definers beheert een website genaamd NTK Network, die ook was gekoppeld aan een Facebook-pagina met 120.000 volgers. Op deze site zou het pr-bureau geregeld nepnieuws plaatsen over concurrenten van hun cliënten. 

Nieuwssite Business Insider zegt ook te zijn benaderd door Definers, met de vraag of ze kritische verhalen over de zaak tussen Apple en Qualcomm wilden schrijven. Die verhalen moesten dan in het voordeel van Qualcomm worden geschreven.

‘Definers verspreidde complottheorieën voor Facebook’

Eerder deze week schreef The New York Times dat Facebook ditzelfde bureau inzette om andere techbedrijven zwart te maken. Daarbij werden de bedrijven gelinkt aan antisemitische complottheorieën. 

Facebook-directeur Mark Zuckerberg zegt niks te weten over een samenwerking met het pr-bureau. Inmiddels zouden de banden met het bedrijf zijn gebroken.

https://www.nu.nl/internet/5576435/qualcomm-huurde-pr-bureau-in-apple-zwart-maken.html