Illustratie mensen met devicesDe Europese Commissie doet momenteel een publieke raadpleging over de herziening van de Europese toegankelijkheidsrichtlijn. De Commissie wil weten wat de effecten zijn van de richtlijn. Wat is door de richtlijn veranderd, wat kan beter? Iedereen die met digitale toegankelijkheid te maken heeft mag meedenken.

Sinds 23 juni 2021 moeten alle websites en mobiele apps van de publieke sector in de EU toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. De Europese Commissie vraagt in deze raadpleging om feedback van burgers (en met name van mensen met een beperking), maar ook van bedrijven, online platforms, academici, overheidsdiensten en alle andere geïnteresseerde partijen.

Reageer voor 25 oktober

De einddatum van deze raadpleging is 25 oktober 2021. De online raadpleging is toegankelijk voor schermlezers en vertaald in alle officiële talen van de EU. Daarnaast is de raadpleging beschikbaar in een kortere, gemakkelijk leesbare versie voor mensen met cognitieve beperkingen.

Publicatie resultaten

De Europese Commissie  gebruikt de resultaten om de richtlijn te evalueren en te verbeteren, zodat deze nog mee bijdraagt aan het digitaal toegankelijk maken van websites en apps van de overheid. De resultaten van de evaluatie worden in juni 2022 gepubliceerd.

Source