Een gelekte afbeelding laat de nog aangekondigde Nokia 90 PureView zien, het toestel dat naar verluidt vijf camera’s op de achterkant heeft.

De afbeelding werd gedeeld door Evan Blass, een bekende lekker die in het verleden regelmatig kloppende informatie publiceerde van onaangekondigde telefoons.

Eerder lekten al foto’s van het toestel uit de productieketen, maar dit keer gaat het mogelijk om een officiële persfoto. Daarop is zowel de voorkant als de achterkant te zien. Achterop het toestel staan zeven cirkels. Het gaat daarbij om vijf cameralenzen, een flitser en een lichtsensor.

De cameralenzen worden gemaakt door de Duitse lensfabrikant Zeiss. Op de voorkant van het toestel is in elk geval één lens te ontwaren.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Op de afbeelding is verder te zien dat het toestel een vingerafdrukscanner in het scherm heeft. Dit jaar kwamen voor het eerst telefoons op de markt met een vingerafdrukscanner in het display, zoals de Huawei Mate 20 Pro en de OnePlus 6T.

De Nokia 9 Pureview krijgt naar verluidt een 5,9 inch-OLED-scherm. Het toestel zou zijn voorzien van een Snapdragon 845-processor met 8 GB aan werkgeheigen en 128 GB opslagruimte. De telefoon werkt volgens geruchten met Android 9 en heeft een 4.150 mAh-accu die draadloos opladen ondersteunt. Het toestel wordt waarschijnlijk in januari aangekondigd.

https://www.nu.nl/tech/5657387/plaatje-toont-nokia-toestel-met-vijf-cameras-en-vingerscanner-in-scherm.html