Telefoonmaker Palm heeft een nieuwe telefoon aangekondigd met een 3,3 inch-scherm. Het toestel is bedoeld als aanvulling op de primaire smartphone van mensen.

De Palm Phone werd maandag aangekondigd. De Android-telefoon heeft ongeveer het formaat van een creditcard. De bedoeling is dat de telefoon kan worden gebruikt in situaties dat de primair gebruikte smartphone thuis gelaten wordt.

Volgens de makers creëert de Palm-telefoon daarmee “een nieuwe categorie” producten. Het ‘back up’-toestel zou van pas moeten komen als de gebruiker zijn (grotere) standaardtelefoon thuis wil laten, bijvoorbeeld bij concerten of festivals.

Het is het eerste Palm-toestel in jaren. Jarenlang bracht het bedrijf zakcomputers uit, voordat de eerste smartphones populair werden. De nieuwe Palm-smartphone wordt door merknaamhouder TCL Mobile uitgebracht. Dat bedrijf bracht eerder BlackBerry-telefoons op de markt.

Palm Phone als redelijk Android-toestel

De Palm Phone werkt met een aangepaste versie van besturingssysteem Android 8.1. De telefoon heeft een Snapdragon 435-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Er kunnen Android-apps op worden geïnstalleerd. Ook is er een 12 megapixel-camera aanwezig op de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant.

Ook is er een 800 mAh-accu die wordt opgeladen via een usb-c-aansluiting. Volgens Palm houdt het toestel het er een dag mee vol.

Voor het kleine scherm is een nieuwe manier bedacht om apps te tonen. Het lijkt op de manier waarop de Apple Watch het doet: de telefoon laat apps in een wolk van iconen zien, waar doorheen te vegen is.

De telefoon komt voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar voor 349 dollar. Het is niet bekend of en wanneer het toestel in Nederland verschijnt.

https://www.nu.nl/mobiel/5515421/palm-keert-terug-met-kleine-android-telefoon-voor-erbij.html