Winamp stopte vijf jaar geleden, maar de huidige eigenaar zegt dat er in 2019 een volledig nieuwe versie uitkomt van de bekende muziekspeler.

Het vernieuwde Winamp moet een mobiele app worden waarin muziek, podcasts en streamingdiensten bij elkaar komen. Dat vertelt Alexandre Saboundjan, de directeur van het Belgische Radionomy, aan TechCrunch. In 2014 werd Winamp door Radionomy overgenomen

Saboundjan belooft een nieuwe versie die “niet veel afwijkt van het klassieke Winamp, maar met een completere luisterervaring”. Met de dienst kunnen gebruikers volgens Saboundjan naar eigen mp3’s luisteren, maar ook naar muziek uit de cloud, podcasts en online radiostations.

TechCrunch schrijft dat Winamp maandelijks nog steeds door honderd miljoen mensen wordt gebruikt, voornamelijk buiten de Verenigde Staten.

Allerlei diensten in één Winamp-app

“Nu moet je steeds van de ene audiospeler naar de andere”, zegt Saboundjan. “Als je radio wil luisteren, moet dat via een radio-app. Een podcast heeft zijn eigen speler. Dat vind ik geen totaaloplossing.”

Het is de vraag hoe de nieuwe Winamp-dienst eruit gaat zien. Zo is onzeker of afspeellijsten van audiodiensten als Audible, Spotify en podcasts allemaal bij elkaar in een app kunnen komen. Daarover worden allerlei licensiegesprekken gevoerd.

Deze week zou volgens geruchten nog een update uitkomen voor het oude Winamp. Versie 5.8 brengt geen vernieuwingen, maar oplossingen voor problemen. Met de update zou de speler ook beter werken op Windows 10.

https://www.nu.nl/tech/5515778/nieuwe-versie-van-muziekspeler-winamp-verschijnt-in-2019.html