Sommige voormalige werknemers van OnlyFans hebben nog altijd toegang tot de gegevens van gebruikers, meldt Motherboard donderdag.

De oud-medewerkers zouden nog steeds kunnen inloggen op Zendesk. Dat is een softwarepakket voor klantenservice, waarmee werknemers kunnen reageren op gebruikers. Sommige voormalige medewerkers zouden daar nog altijd toegang tot hebben, terwijl ze inmiddels niet meer voor het bedrijf werken.

Motherboard gebruikte de inloggegevens van meerdere oud-werknemers om in de softwareomgeving te komen. Het medium kon gegevens inzien van zowel betalende klanten als zogenoemde creators, die content op het platform plaatsen.

De gegevens die voormalige werknemers in kunnen zien, zijn afhankelijk van waarom de gebruiker contact zoekt met de klantenservice. Het zou onder andere gaan om volledige namen, adressen, paspoorten, rijbewijzen, bankafschriften en creditcardgegevens.

OnlyFans is vooral populair is onder celebrity’s, influencers en sekswerkers. Het sociale medium wilde niet ingaan op vragen van Motherboard.

Source