Het wordt mogelijk om opnames te maken van gesprekken via de Party Chat tijdens het gamen op de PlayStation 5. De opnames kunnen vervolgens worden opgestuurd naar Sony ter beoordeling. Gebruikers kunnen op deze manier aangeven als de regels voor het gebruik van Party Chat op de PlayStation worden overtreden.

De nieuwe functionaliteit werd bekend doordat gebruikers op de PlayStation 4 na een update opeens de melding kregen dat hun gesprekken via de Party Chat kunnen worden opgenomen. Vervolgens bevestigde Sony deze nieuwe functionaliteit in een blog.

Sony schrijft dat “het beoordelen van voicechat-opnames een nieuwe functie wordt op de PlayStation 5 zodra deze beschikbaar is. Het stelt gebruikers in staat om hun voicechats op de PlayStation 5 op te nemen en op te sturen voor moderatie.”

Door de melding dachten sommige gebruikers dat Sony actief kan meeluisteren met alle gesprekken die worden gevoerd via Party Chat. Uit de beschrijving van Sony is op te maken dat alleen gesprekken die worden opgenomen en gerapporteerd door een andere gebruiker worden beluisterd door Sony.

Het opnemen van de Party Chat is vooralsnog alleen mogelijk op de PlayStation 5, die later dit jaar verschijnt. Spelers op de Playstation 4 kunnen alleen wel samen in een voicechat zitten met spelers op de nieuwe PlayStation 5. Daarom krijgen ze de waarschuwing te zien dat ook hun gesprekken via Party Chat kunnen worden opgenomen en opgestuurd naar Sony.

Source